Regiobank en zonnepanelen? Waarom niet? Actie: nu 1 zonnepaneel t.w.v. €150,- gratis!

We snappen dat wij als bank weinig met verduurzaming te maken hebben. Dat laten wij dan ook graag over aan experts. Wel maken wij onze klanten graag bewust van de financiële voor- en nadelen van zonnepanelen én willen wij graag dat je met een betrouwbare partij zaken doet. Wil jij direct gaan besparen op je energierekening en zelf energie opwekken? Dan is zonnepanelen kopen via onze installatiepartner Solease misschien iets voor jou. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de voordelen van zonnepanelen en ontdek wat het voor jou kan betekenen.

Dit betreft een offerte bij onze partner Solease.

*Kijk voor de actievoorwaarden op de website van Solease

Woningverbeteraars is op de hoogte van de situatie rondom de Chinese Oeigoeren en de zonnepanelensector. Wil je meer weten over hoe de Volksbank omgaat met duurzaamheidscriteria, klik hier. Op de website van Solease vind je informatie over de panelen die zij aanbieden.


Zijn zonnepanelen wel financieel voordelig?

Het ligt natuurlijk aan je situatie. Bij een standaard set van 10 panelen bespaar je al €450,- op je energierekening volgens de berekeningen van Milieu Centraal. Allereerst door het opwekken van je eigen stroom natuurlijk. Daarnaast profiteer je tot 1 januari 2023 van de salderingsregeling. Dat houdt in dat je de opgewekte zonnestroom die je zelf niet gebruikt aan het elektriciteitsnet levert. Door de salderingsregeling mag je de stroom die je extra opwekt wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Vanaf 1 januari 2023 wordt opnieuw overwogen of de salderingsregeling wordt voortgezet, waarbij de hoogte van het salderingsvoordeel mogelijk geleidelijk afneemt tot nul in 2031. Ten slotte kun je als zonnepaneleneigenaar onder bepaalde voorwaarden de btw (21%) terugvragen over de aanschafprijs. Onze installatiepartner Solease helpt je hierbij.

Je koopt de zonnepanelen bij onze groene en betrouwbare installatiepartner Solease:

  • Uitsluitend gecertificeerde installateurs die werken volgens strenge technische- en veiligheidsprotocollen
  • Maak gebruik van 100% groene energie van eigen dak
  • Terugverdientijd van circa 7 jaar (uitgaande van een set van 10 panelen). Geniet daarna nog ongeveer 18 jaar van zelf opgewekte stroom van eigen dak. (bron: Milieu Centraal)
  • Minder afhankelijk van eventuele stroomprijs stijgingen
  • Mogelijk een beter energielabel en een hogere woningwaarde
  • Goed voor het milieu door de CO2 besparing

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Onze installatiepartner Solease werkt met regionale installateurs die gebruik maken van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goed voorstel doen voor zonnepanelen. Wil je zonnepanelen kopen? Laat een zonnepanelen adviseur van Solease contact met je opnemen.

*Kijk voor de actievoorwaarden op de website van Solease


Zijn er dan geen nadelen aan zonnepanelen?

Ondanks dat zonnepanelen daadwerkelijk een gunstig rendement kunnen opleveren en daarmee een verlaging van je energierekening, zijn er ook mogelijke nadelen aan zonnepanelen. Zonnepanelen zijn namelijk een behoorlijke investering. Houd er rekening mee dat de opbrengsten van je duurzame investering door allerlei factoren variabel kunnen zijn. Maak daarom een realistische berekening van de kosten en bepaal zelf of het een goede investering is. 

De zonnepanelenspecialist

Zonnepanelen van Solease

  • Regionale installateurs
  • Specialist in zonnepanelen
  • Goede service
Vraag een offerte aan bij Solease Submenu