Bespaar direct op je energierekening met zonnepanelen

De energieprijzen stijgen hard en deze trend zet zich de komende jaren waarschijnlijk voort. Daarom is de aanschaf van zonnepanelen voor veel huishoudens een slimme investering. Zeker ook gezien spaargeld door de lage rente steeds minder oplevert. Haal nu ook voordelig de zon in huis! 

Het platform Woningverbeteraars is een initiatief van o.a. RegioBank en helpt woningeigenaren bij het verduurzamen van hun woning. Via onze installatiepartner Solease ben je verzekerd van een partij met een betrouwbare service en goede voorwaarden. Lees hieronder meer over de voordelen van zonnepanelen of direct de dakcheck.  

Je wordt doorverwezen naar de website van Solease

Onze partners


Wat bespaar je?

Het ligt natuurlijk aan je situatie. Bij een standaard set van 10 panelen bespaar je al €450,- op je energierekening volgens de berekeningen van Milieu Centraal. Allereerst door het opwekken van je eigen stroom natuurlijk. Daarnaast profiteer je tot 1 januari 2023 van de salderingsregeling. Dat houdt in dat je de opgewekte zonnestroom die je zelf niet gebruikt aan het elektriciteitsnet levert. Door de salderingsregeling mag je de stroom die je extra opwekt wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Vanaf 1 januari 2023 wordt opnieuw overwogen of de salderingsregeling wordt voortgezet, waarbij de hoogte van het salderingsvoordeel mogelijk geleidelijk afneemt tot nul in 2031. Ten slotte kun je als zonnepaneleneigenaar onder bepaalde voorwaarden de btw (21%) terugvragen over de aanschafprijs. Onze installatiepartner helpt je hierbij. 

Je koopt de zonnepanelen bij onze groene en betrouwbare installatiepartner Solease:

  • Uitsluitend gecertificeerde installateurs van Solease  die werken volgens strenge technische- en veiligheidsprotocollen 
  • Maak gebruik van 100% groene energie van eigen dak 
  • De panelen heb je na ongeveer 7 jaar terugverdiend, uitgaande van een set van 10 panelen. Geniet daarna nog ongeveer 18 jaar van zelf opgewekte stroom van eigen dak. (bron:Milieu Centraal) 
  • Minder afhankelijk van eventuele stroomprijsstijgingen 
  • Mogelijk een beter energielabel en een hogere woningwaarde 
  • Goed voor het milieu door de CO2 besparing 
  • Solease helpt je bij de belastingteruggave 

Wat kosten zonnepanelen ongeveer?

Wil je zonnepanelen kopen om zonne-energie op te wekken? Hier is een eenmalige investering voor nodig: een gemiddelde installatie met 10 panelen kost zo’n € 5.000. Dat is inclusief installatie, omvormer en btw. Maar de btw – in dit geval € 790 – kun je terugvragen van de Belastingdienst. 

Een set van 10 zonnepanelen produceert jaarlijks 2.900 kWh. Bij het energiebedrijf zou je daar op dit moment € 638 voor betalen (22ct/kWh, prijspeil 2020). Door het zelf op te wekken, spaar je dat bedrag elk jaar uit! En misschien wel meer, want stroom van het energiebedrijf wordt elk jaar duurder. De panelen heb je na 7 jaar terugverdiend. Gemiddeld gaan ze 25 jaar mee, dus tel uit je winst! 

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Onze installatiepartner Solease werkt met regionale installateurs die gebruik maken van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goed voorstel doen voor zonnepanelen. Wil je zonnepanelen kopen? Laat een zonnepanelen adviseur van Solease contact met je opnemen.

Andere duurzame oplossingen

Behaaglijk gevoel

Spouwmuurisolatie

Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

Lees meer Submenu

Kamer erbij

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

Lees meer Submenu

Minder vocht

Bodemisolatie

Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger en wordt warmte beter vastgehouden.

Lees meer Submenu

Einde van tocht

Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dus reken af met tocht en condens op de ramen en bespaar meteen ook flink op je stookkosten.

Lees meer Submenu

Warme voeten

Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

Lees meer Submenu