Nu: 1 zonnepaneel t.w.v. €150,- gratis!*

Zonnepanelen bieden een gunstige investeringsmogelijkheid. Want wist je dat je met zonnepanelen een winst kunt maken die vergelijkbaar is met 4% spaarrente? (Bron: Milieu Centraal) Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Daarbij bespaar je energiekosten en krijg je nu nog een vergoeding voor de stroom die je levert aan het net. Wil jij ook gaan besparen op je energierekening en zelf energie opwekken? Dan is zonnepanelen kopen via onze installatiepartners Coolblue en Solease misschien iets voor jou. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de voordelen van zonnepanelen en maak je eigen stappenplan.

*Omdat we werken met meerdere partners, bieden we je de mogelijkheid om offertes te vergelijken en een goede keuze te maken. Klik hier voor de voorwaarden van Coolblue en hier voor de voorwaarden van Solease. 


Wat bespaar je?

Door het opwekken van je eigen stroom bespaar je uiteraard op je energierekening. Bovendien kan je de opgewekte zonnestroom die je zelf niet gebruikt, aan het elektriciteitsnet leveren. Door deze salderingsregeling mag je de stroom die je extra opwekt wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Je profiteert bovendien tot 1 januari 2023 van de salderingsregeling. Vanaf 1 januari 2023 wordt opnieuw overwogen of de salderingsregeling wordt voortgezet, waarbij de hoogte van het salderingsvoordeel mogelijk geleidelijk afneemt tot nul in 2031. Zo kun je extra verdienen op je zelf opgewekte stroom.  Daarnaast kun je als zonnepaneleneigenaar onder bepaalde voorwaarden de btw (21%) terugvragen over de aanschafprijs. Onze installatiepartner Solease biedt een btw-service aan. Zij zorgen er kosteloos voor dat je btw terugkrijgt.

 • Uitsluitend gecertificeerde installateurs van Solease die werken volgens strenge technische- en veiligheidsprotocollen
 • Maak gebruik van 100% groene energie van eigen dak
 • De panelen heb je na ongeveer 7 jaar terugverdiend. Gemiddeld gaan ze 25 jaar mee en in die tijd wekken ze voor zo’n € 11.200 aan stroom op, dus tel uit je winst! (bron: Milieu Centraal)
 • Minder afhankelijk van eventuele stroomprijsstijgingen
 • Een beter energielabel en een hogere woningwaarde
 • Goed voor het milieu door de CO2 besparing

Hoe werken zonnepanelen?

De zon geeft energie af in de vorm van licht en warmte. Met behulp van zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen. Een zonnecel bestaat uit twee laagjes silicium. Dat is een stof die in zand voorkomt. Als er licht op een zonnecel schijnt, ontstaat er tussen die twee laagjes silicium een spanningsverschil, en dus elektriciteit. . Door zonnecellen aan elkaar te schakelen kan er stroom gaan lopen. Maar deze stroom kun je nog niet thuis gebruiken. Daarvoor heb je eerst een omvormer nodig die de stroom naar je meterkast brengt en omzet in wisselstroom.


Wat kosten zonnepanelen ongeveer?

Wil je zonnepanelen kopen om zonne-energie op te wekken? Hier is een eenmalige investering voor nodig: een gemiddelde installatie met 10 panelen kost zo’n € 5.000. Dat is inclusief installatie, omvormer en btw. Maar de btw – in dit geval € 790 – kun je terugvragen van de Belastingdienst.

Een set van 10 zonnepanelen produceert jaarlijks 2.900 kWh. Bij het energiebedrijf zou je daar op dit moment € 638 voor betalen (22ct/kWh, prijspeil 2020). Door het zelf op te wekken, spaar je dat bedrag elk jaar uit! En misschien wel meer, want stroom van het energiebedrijf wordt elk jaar duurder. De panelen heb je na 7 jaar terugverdiend. Gemiddeld gaan ze 25 jaar mee, dus tel uit je winst! 

Maak zelf je keuze

Offertes vergelijken?

Vergelijk offertes bij Coolblue en Solease. 

Vergelijk offertes. Submenu

Zonnepanelen met een glimlach

Zonnepanelen van Coolblue

 • Eigen installateurs
 • Landelijke dekking
 • Goede service
Vraag een offerte aan bij Coolblue Submenu

De zonnepanelenspecialist

Zonnepanelen van Solease

 • Regionale installateurs
 • Specialist in zonnepanelen
 • Goede service
Vraag een offerte aan bij Solease Submenu

Ja, ik wil zonnepanelen

Hebben we je overtuigd? Dat is mooi! Leg zonnepanelen op je dak en start direct met besparen. In samenwerking met Solease heeft Woningverbeteraars een eerlijk aanbod van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Solease krijgt van klanten een tevredenheidscijfer van 4,6 uit 5 op Google. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontvang advies over het aantal panelen, materialen, de opbrengst en de besparing op je energierekening. Of maak eerst een Stappenplan voor een inschatting van de kosten en opbrengsten.

Geïnteresseerd in zonnepanelen?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goed voorstel doen voor Zonnepanelen. Wil je zonnepanelen kopen? Laat een zonnepanelen adviseur contact met je opnemen.

*Kijk voor de actievoorwaarden op de website van Solease

Andere duurzame oplossingen

Einde van tocht

Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dus reken af met tocht en condens op de ramen en bespaar meteen ook flink op je stookkosten.

Lees meer Submenu

Kamer erbij

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

Lees meer Submenu

Warme voeten

Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

Lees meer Submenu