Over ons

Woningverbeteraars is een initiatief van de Volksbank. De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren we in een beter Nederland. Dit doen we onder andere met ons gezamenlijke platform Woningverbeteraars. Hier vind je gerichte informatie  over het verbeteren of verduurzamen van je eigen huis . Je bent welkom voor verduurzamingsadvies van onze installatiepartners, voor  persoonlijk advies van onze financiële adviseurs, voor producten, van een offerte  tot en met de uitvoering door een technisch installateur.

We werken samen met installatiepartners die we zorgvuldig hebben geselecteerd. Samen met hen streeft Woningverbeteraars naar een duurzamere wereld waarin we minder aardgas en kolen gebruiken, zuinig omgaan met energie en groene energie opwekken. We willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om mee te doen. Op deze website ontdek je snel welke maatregelen jou het meeste kunnen opleveren. Qua comfort en qua rendement. Verbeter je jouw woning met ons mee?


Woningverbeteraars beantwoordt belangrijke vragen

Ons motto is: als je het doet, doe het dan goed. Daarmee bedoelen we dat we je graag helpen om na te denken over duurzame oplossingen die naast een comfortabeler huis ook rendement kunnen opleveren.

Op Woningverbeteraars informeren we alleen over technische oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Onze kennispartner Natuur & Milieu heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid, duurzaamheid, service en kwaliteit van de bij ons aangesloten partners die de installatie bij jou thuis uitvoeren.

 • Welke duurzame maatregel kan voor jouw woning een goede stap zijn?
 • Hoeveel comfort levert het op?
 • Wat zou je kunnen terugverdienen aan je investering?
 • En niet onbelangrijk, wat kan voor jou een slimme manier van financieren zijn?

Over de Volksbank

Vier bankmerken, één belofte: De Volksbank is het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Samen investeren we in een beter Nederland. Zo helpen we met SNS mensen met hun geldzaken, ook als het even tegenzit. We financieren met ASN Bank duurzame projecten, zoals met zon- en windenergie. En we zorgen er met BLG Wonen voor dat bijvoorbeeld ook starters een woning kunnen kopen. Dus wie wil bankieren bij een bank die het anders doet en waar bankzaken in de eerste plaats menszaken zijn, kiest voor een van onze vier financiële dienstverleners. Ieder merk heeft een eigen profiel en karakter, en samen zijn we beter voor elkaar. We heten niet voor niets de Volksbank. De Volksbank N.V. is gevestigd te Utrecht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 16062338. 

De Volksbank en haar merken zijn niet aansprakelijk voor de diensten die in het kader van het platform Woningverbeteraars worden uitgevoerd door een van onze installatiepartners of door deze partijen ingeschakelde derden.  Vergunning en toezicht: De Volksbank N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank N.V. om bancaire activiteiten te verrichten. De Volksbank N.V. is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd in de hoedanigheid van aanbieder, bemiddelaar en adviseur onder nummer 12000085.

De werkzaamheden van de merken van de Volksbank zijn onder andere:

 • Het informeren over Woningverbeteraars;
 • Het aanbieden van financiële producten waar je je verduurzaming mee kunt financieren;
 • Het doorzetten van aanvragen voor een adviesgesprek over verduurzaming met een van onze installatiepartners.

De werkzaamheden van de adviseur van de merken van De Volksbank in de winkel zijn:

 • Het informeren over Woningverbeteraars;
 • Het informeren en adviseren over financiële producten;
 • Het doorzetten van aanvragen voor een technisch adviesgesprek met Solease.

  Onze installatiepartner Solease over haar droom

  Solease heeft de droom om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen dan we haar kregen. Daarom werkt Solease iedere dag met een enthousiast team om alle geschikte daken in Nederland te vullen met zonnepanelen. Solease doet dit al sinds 2011 door zonnepanelen volledig ontzorgd te verhuren en te verkopen. Inmiddels biedt Solease ook verschillende Isolatiemaatregelen aan. Zo maakt Solease duurzame zonne-energie van eigen dak bereikbaar voor iedereen. En hoeft niemand meer energie te verliezen door een slecht geïsoleerd huis. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen vandaag al beginnen met het besparen van euro’s en CO2 uitstoot. Solease is een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Winst maken is daarom niet het primaire doel, maar een middel om voort te blijven bestaan en daarmee de duurzame impact in Nederland steeds weer te vergroten.

  Solease heeft de status ‘erkend duurzame partner’ van Natuur en Milieu en de ASN Bank. En ze werken zoveel mogelijk samen met lokale installateurs bij jou in de regio. Een offerte van Solease is vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. Als je de offerte bevestigd, is de installatie ook nog eens snel klaar. De meest voorkomende duurzame oplossingen zijn veelal binnen een dag uitgevoerd.

  Op de dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van Solease van toepassing, die vind je hier. Vraag je via Woningverbeteraars een offerte aan bij Solease voor een verduurzamingsproduct en besluit je tot installatie van het product via Solease over te gaan, dan krijgen wij, de Volksbank N.V., daar een vergoeding voor. De adviseur krijgt geen vergoeding. Je betaalt niet meer of minder voor een opdracht bij Solease dan wanneer je zelf naar Solease zou gaan. Je bent daarnaast helemaal vrij om andere partners te benaderen en uiteindelijk voor een andere partner te kiezen.

  Solease Management BV is gevestigd te Utrecht (Jaarbeursplein 22, 1e verdieping) en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland onder nummer 58855580.


  Onze kennispartner Milieu Centraal over haar missie

  Onafhankelijk, betrouwbaar en praktisch:
  Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.


  Onze kennispartner Natuur & Milieu over haar missie

  Een duurzame toekomst voor iedereen, dat is wat we nastreven. We kiezen ervoor om de komende jaren de focus te leggen op een klimaatneutrale samenleving in 2050 en het herstel van biodiversiteit. Daarvoor is het nodig dat we een omslag in gang zetten naar een duurzame energievoorziening, een emissievrije mobiliteitssector en een toekomstbestendig voedselsysteem. We stimuleren daarom duurzame alternatieven en maatregelen en proberen vervuilende activiteiten af te remmen of om te buigen. We werken daarbij aan de hand van een verandertheorie. Per thema stellen we onze doelen vast en analyseren de marktsituatie. Op basis van deze analyse bepalen we wat er moet gebeuren op het gebied van aanbod (bedrijven), vraag (mensen) en spelregels (overheid), en met welke interventies Natuur & Milieu de meeste impact kan behalen. Om onze doelen te realiseren maken we gebruik van onafhankelijk onderzoek en publicaties van gerenommeerde Nederlandse en internationale wetenschappelijke centra en kennisinstituten.


  Woningverbeteraars is nog in ontwikkeling

  Woningverbeteraars is een platform dat nog in ontwikkeling is. Dit betekent dat we blijven onderzoeken hoe we jou het beste kunnen helpen bij het verbeteren en verduurzamen van je woning. Zo proberen we Woningverbeteraars steeds beter te maken. Woningverbeteraars biedt informatie en stappenplannen en onze installatiepartners helpen je verder met technische offertes en met de uitvoering van je woningverbetering. Voor iedere installatie ontvangt de Volksbank een vergoeding van Solease. Woningverbeteraars kijkt naar hoe we je het beste van dienst kunnen zijn. Dit alles doen we zodat jij comfortabeler kunt wonen, terwijl je bespaart op je energierekening  en ondertussen je woning klaarmaakt voor de toekomst. Heb je vragen of suggesties voor Woningverbeteraars? Stuur ons dan een e-mail via woningverbeteraars@devolksbank.nl. We helpen je graag verder!