Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Kies dan voor vloerisolatie. Wist je dat er warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer van de begane grond? Door je vloer goed te isoleren bespaar je dus direct energie. Bovendien voelt je huis direct comfortabeler aan. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van vloerisolatie en maak je eigen stappenplan.

TIJDELIJKE ACTIE: €100 KORTING PER ISOLATIEMAATREGEL

De energieprijzen bereiken een record dit jaar: de gemiddelde energiekosten per woning zijn bijna €200 hoger geworden. Gelukkig kun je door te isoleren flink op je energierekening besparen. Daarom heeft onze erkende installatiepartner Solease nu een tijdelijke actie waarbij je €100 korting krijgt per maatregel als je dit jaar nog een isolatiemaatregel via ons platform aanvraagt. 


Wanneer is vloerisolatie relevant?

Is jouw huis tussen 1992 en 2000 gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk redelijke isolatie. Dit kan dus nog behoorlijk wat beter. Zeker als er vloerverwarming geplaatst gaat worden, is meer isolatie noodzakelijk. Is je huis na 2000 gebouwd? Dan is bij de bouw van het huis al vloerisolatie aangebracht en is het niet nodig om na te isoleren. Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Let er op dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog moet zijn voor vloerisolatie. Als je kruipruimte lager is, kijk dan of je deze kunt laten uitgraven. Kan dat niet, of is het erg duur? Dan kun je beter kiezen voor bodemisolatie.

Voordelen vloerisolatie

  • Maak je huis comfortabeler
  • Bespaar gemiddeld €200 per jaar
  • Goed voor het milieu
  • Binnen een dag geregeld zonder verbouwing als de kruipruimte goed te bereiken is
  • Landelijke subsidieregelingen
  • Duurzame oplossing

Is je kruipruimte hoger dan 35 cm en goed toegankelijk?

Dan is vloerisolatie een goede optie. Onze installatiepartners isoleren de vloer met duurzame materialen. Deze materialen worden aan de onderkant van je vloer aangebracht – vandaar ook dat je kruipruimte wat hoger moet zijn, anders past de isolatie installateur er niet tussen. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als kurk, houtvezel, vlas en minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermok­­ussens van aluminiumfolie (tonzon). De luchtkussens zijn doeken met luchtzakken die de warme lucht op zijn plek houdt en zo zorgen voor een isolerende laag. Daarnaast wordt er nog een folie op de bodem gelegd om te zorgen dat er geen vocht uit de bodem de kruipruimte in trekt. Deze folie is niet hetzelfde als bodemisolatie.

Heb je geen of een lage kruipruimte? Ook dan zijn er meestal mogelijkheden, afhankelijk van jouw situatie.


Binnen een dag klaar

Het aanbrengen vergt geen verbouwing en is vaak binnen een dag al gebeurd. Bovendien blijft de kruipruimte gewoon toegankelijk. Vloerisolatie verdien je in een hoekwoning / 2-onder-1-kap woning terug in ongeveer 7 jaar (bron: Milieu Centraal). De uiteindelijke besparing en terugverdientijd hangt af van hoe hoog en hoe vaak je de verwarming aan hebt staan.

Weet je niet of je voldoende vloerisolatie hebt? Dat kun je makkelijk controleren. Open het luik van je kruipruimte en kijk of er een dikke laag (9 cm of meer) isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer is bevestigd.


Verban tocht met tochtbanden

Het is lastig om energie te besparen wanneer je huis tochtig is. Ban de tocht uit je huis door kieren en naden van je ramen, deuren, buitenmuren, zolder, dak, meterkast en kruipluik te dichten om te voorkomen dat warmte lucht naar buiten ontsnapt. Dit kun je doen met tochtband om de kieren dicht te maken rondom deuren, ramen en kruipluiken die open kunnen. Compressieband is geschikt voor naden tot 20 mm in vaste delen, zoals muren en vloeren. Bedek ook je brievenbus met een brievenbusborstel. Laat de kieren onder binnendeuren zitten, die zijn nodig voor goede ventilatie. Bij een gemiddelde hoekwoning/2-onder-1-kapwoning kan de besparing oplopen tot 70m3 gas en €60,- per jaar. (Bron: Milieu Centraal)

Geïnteresseerd in vloerisolatie?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor Vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is,  laat dan eerst vrijblijvend een adviseur langskomen voor advies op maat.

*Kijk voor de actievoorwaarden op de website van Solease

Andere duurzame oplossingen

Minder vocht

Bodemisolatie

Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger en wordt warmte beter vastgehouden.

Lees meer Submenu

Kamer erbij

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

Lees meer Submenu

Zelf stroom opwekken

Zonnepanelen

Je woning verbeteren kan de waarde ervan verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

Lees meer Submenu