Vloerisolatie
Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Kies dan voor vloerisolatie. Wist je dat er warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer van de begane grond? Door je vloer goed te isoleren bespaar je dus direct energie. Bovendien voelt je huis direct comfortabeler aan. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van vloerisolatie en maak je eigen stappenplan.
Wanneer is vloerisolatie relevant?
Is jouw huis tussen 1992 en 2000 gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk redelijke isolatie. Dit kan dus nog behoorlijk wat beter. Zeker als er vloerverwarming geplaatst gaat worden, is meer isolatie noodzakelijk. Is je huis na 2000 gebouwd? Dan is bij de bouw van het huis al vloerisolatie aangebracht en is het niet nodig om na te isoleren. Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Let er op dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog moet zijn voor vloerisolatie. Als je kruipruimte lager is, kijk dan of je deze kunt laten uitgraven. Kan dat niet, of is het erg duur? Dan kun je beter kiezen voor bodemisolatie.
Voordelen vloerisolatie
- Maak je huis comfortabeler
- Bespaar gemiddeld €200 per jaar
- Goed voor het milieu
- Binnen een dag geregeld zonder verbouwing als de kruipruimte goed te bereiken is
- Landelijke subsidieregelingen
- Duurzame oplossing
Is je kruipruimte hoger dan 35 cm en goed toegankelijk?
Dan is vloerisolatie een goede optie. Onze installatiepartners isoleren de vloer met duurzame materialen. Deze materialen worden aan de onderkant van je vloer aangebracht – vandaar ook dat je kruipruimte wat hoger moet zijn, anders past de isolatie installateur er niet tussen. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als kurk, houtvezel, vlas en minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermokussens van aluminiumfolie (tonzon). De luchtkussens zijn doeken met luchtzakken die de warme lucht op zijn plek houdt en zo zorgen voor een isolerende laag. Daarnaast wordt er nog een folie op de bodem gelegd om te zorgen dat er geen vocht uit de bodem de kruipruimte in trekt. Deze folie is niet hetzelfde als bodemisolatie.
Heb je geen of een lage kruipruimte? Ook dan zijn er meestal mogelijkheden, afhankelijk van jouw situatie.
Binnen een dag klaar
Het aanbrengen vergt geen verbouwing en is vaak binnen een dag al gebeurd. Bovendien blijft de kruipruimte gewoon toegankelijk. Vloerisolatie verdien je in een hoekwoning / 2-onder-1-kap woning terug in ongeveer 7 jaar (bron: Milieu Centraal). De uiteindelijke besparing en terugverdientijd hangt af van hoe hoog en hoe vaak je de verwarming aan hebt staan.
Weet je niet of je voldoende vloerisolatie hebt? Dat kun je makkelijk controleren. Open het luik van je kruipruimte en kijk of er een dikke laag (9 cm of meer) isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer is bevestigd.
Geïnteresseerd in vloerisolatie?
Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor Vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst vrijblijvend een adviseur langskomen voor advies op maat.
Subsidie aanvragen met meer gemak
Als u uw woning gaat verbouwen, isoleren of een apparaat installeert heeft u al genoeg aan uw hoofd. Simpel Subsidie regelt voor € 85,- uw subsidieaanvraag en doet een aantal checks.
Daarmee voorkomt u gedoe en heeft u een hogere kans op uitbetaling van het subsidiebedrag. U betaalt pas achteraf en op basis van 'no cure, no pay', zo loopt u geen enkel risico.