Spouwmuurisolatie

Wil je van die koude muren af en het lekker behaaglijk maken in huis? En is je woning tussen 1920 en 1975 gebouwd? Waarschijnlijk is spouwmuurisolatie dan een duurzame oplossing die je kunt toepassen. Het is bovendien een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren! Een investering in spouwmuurisolatie voor een gemiddelde hoekwoning kan binnen 3,5 jaar worden terugverdient (bron: Milieu Centraal). Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van spouwmuurisolatie en maak je eigen persoonlijk stappenplan.

Subsidie aanvragen met meer gemak

Als u uw woning gaat verbouwen, isoleren of een apparaat installeert heeft u al genoeg aan uw hoofd. Simpel Subsidie regelt voor 85,- uw subsidieaanvraag en doet een aantal checks. Daarmee voorkomt u gedoe en heeft u een hogere kans op uitbetaling van het subsidiebedrag. U betaalt pas achteraf en bij succes, zo loopt u geen enkel risico.

Je wordt doorverwezen naar de website van Simpel Subsidie


Wanneer is spouwmuurisolatie relevant?

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Niet iedereen kan dit toepassen in zijn huis, want niet ieder huis heeft een spouwmuur. Hieronder een overzicht per bouwperiode van de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie. Dit kan in jouw situatie net iets anders zijn, maar het geeft wel een goede richtlijn.

Is jouw huis vóór 1920 gebouwd? Dan heb je vermoedelijk geen spouwmuur, en kun je die dus ook niet laten isoleren. Je kunt dan wel extra isoleren door isolatie aan de binnen- of buitenkant van je buitenmuren aan te brengen.

Is jouw huis tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan heeft je huis een spouwmuur die wel wat isolatie kan gebruiken. De spouwmuur is namelijk waarschijnlijk niet of matig geïsoleerd, dus valt er bij deze woningen veel te winnen.

Is jouw huis tussen 1975 en 1991 gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk wel al spouwmuurisolatie, maar is de isolatiewaarde daarvan matig. Ook hier valt dus nog winst te behalen. Je kunt je woning na-isoleren aan de binnen- of buitenkant, maar extra isolatiemateriaal in de spouwmuur kan ook een gunstige oplossing zijn.

Is je huis na 1991 gebouwd? Dan heb je al goede gevelisolatie. Extra isolatie van de spouw is dan niet noodzakelijk.

 • Maak je huis comfortabeler
 • Duurzame oplossing
 • In ongeveer 3,5 jaar terugverdiend
 • Snel geregeld
 • Geen breekwerk of verbouwing nodig
 • Landelijke subsidieregelingen
 • Goed voor het milieu

  Hoe werkt het?

  Laat je je spouwmuur door de installatiepartner van Woningverbeteraars isoleren, dan worden in de voegen van je buitenmuur kleine gaatjes geboord. De grootte van het gat is onder andere afhankelijk van de voeg en het isolatiemateriaal. Met een machine wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit is binnen een dag gebeurd en voor het isoleren is geen breekwerk of verbouwing nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk, en onderhoud is niet nodig. Isoleren zonder rommel dus!


  Jarenlang extra comfort

  Voor spouwmuurisolatie is het noodzakelijk dat je huis een lege spouw heeft. Zo moeten er bijvoorbeeld geen puin, cement of vleermuizen in zitten. Onze isolatie experts kunnen de spouw in de meeste gevallen goed schoonmaken indien nodig. Daarnaast moet ook de buitengevel kunnen ademen. De toepassing van geglazuurde bakstenen of verf kan de gevel ongeschikt maken voor spouwmuurisolatie. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Laat dan vrijblijvend een adviseur meekijken.

  Onze Woningverbeteraars werken met duurzame materialen die voldoen aan meerdere kwaliteitskeurmerken en aan de hoogste eisen voor isolatiemateriaal. De muren kunnen blijven ademen en het is geen voedingsbodem voor schimmels. De kwaliteit blijft op niveau, zelfs na tientallen jaren.

  Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie?

  Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor spouwmuurisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst vrijblijvend een adviseur langskomen voor advies op maat.

  Andere duurzame oplossingen

  Zelf stroom opwekken

  Zonnepanelen

  Je woning verbeteren kan de waarde ervan verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

  Lees meer Submenu

  Kamer erbij

  Dakisolatie

  Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

  Lees meer Submenu

  Warme voeten

  Vloerisolatie

  Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

  Lees meer Submenu

  Minder vocht

  Bodemisolatie

  Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger en wordt warmte beter vastgehouden.

  Lees meer Submenu

  Einde van tocht

  Glasisolatie

  Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dus reken af met tocht en condens op de ramen en bespaar meteen ook flink op je stookkosten.

  Lees meer Submenu

  Een extra tuintje

  Groendak

  Word jij ook zo vrolijk van groene daken? Logisch, want het is een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Én het zorgt voor verkoeling en wateropvang. T/m 30 september krijg je bovendien 15% korting als je via onze installatiepartner een offerte aanvraagt.

  Lees meer Submenu