Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het koeler in de zomer en behaaglijker in de winter. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dus reken af met tocht en condens aan de binnenkant van de ramen en bespaar meteen ook flink op je stookkosten. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies, offerte tot en met het aanbrengen van de isolatie. Wij adviseren minimaal HR++ glas. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van glasisolatie en maak je eigen persoonlijke stappenplan.


Wanneer is glasisolatie relevant?

Huizen van vóór 1992 zijn bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Die hebben vaak enkel of ‘gewoon’ dubbel glas, maar geen isolatieglas. Met isolatieglas voorkom je warmteverspilling en bespaar je enorm op je energiekosten. Hoe goed de ramen in jouw huis geïsoleerd zijn kun je zelf checken. Maar waarom zou je voor goed isolerend glas kiezen? Met HR++ glas (2 isolatielagen) of triple glas (driedubbel glas) woon je aanzienlijk comfortabeler dan met enkel glas of ‘gewoon’ dubbel glas. Bij HR++ glas of triple glas heb je geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van het raam. Ook fijn: je hoort veel minder geluid van buiten. En je helpt het klimaat, want je verbruikt minder energie en dat scheelt CO2-uitstoot! Bovendien is het iets minder inbraakgevoelig dan dubbel glas. Genoeg redenen dus om isolerend glas te overwegen wanneer jouw woning hier nog niet van voorzien is. Bovendien bestaan er landelijke en regionale subsidieregelingen die jouw investering behoorlijk kunnen verlagen.

Voordelen glasisolatie

  • Koel in de zomer, warm in de winter
  • Minder geluidsoverlast van buiten
  • Isolerend glas gaat lang mee
  • Duurzame oplossing
  • Bespaar op je energierekening
  • Landelijke subsidieregelingen
  • Goed voor het milieu, minder CO2-uitstoot

Hoe werkt het?

HR++ isolatieglas staat bekend om de uitzonderlijk hoge isolatiewaarden. Het verliest maar liefst zes keer minder warmte dan enkel glas en drie keer minder dan ‘normaal’ dubbel glas. Het glas heeft een speciaal aangebrachte coating(laag) in de binnenzijde van het glas. Deze coating isoleert het glas beter dan elk ander dubbel glas. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden en in de winter wordt de warmte juist goed binnen gehouden.


Ook kozijnen vervangen?

Zijn je kozijnen binnen nu en 10 jaar aan vervanging toe? Dan is dat een goed moment om voor triple glas te kiezen, want daarvoor moeten ook de kozijnen vervangen worden. Dan heb je meteen de beste isolatie, want de kozijnen voor triple glas zijn zelf namelijk ook isolerend. Twijfel je over de investering voor triple glas in vergelijking met HR++ glas? Dat valt wel mee, want isolerende kozijnen met triple glas zijn, zonder subsidie, zo’n 15% duurder dan gewone kozijnen met HR++ glas. De daadwerkelijke extra kosten vallen mee omdat je energierekening ook lager zal zijn door de extra besparing, namelijk zo’n 10% extra! Bovendien is de subsidie voor triple glas in nieuwe kozijnen 3 keer zo hoog als voor HR++ glas, dus uiteindelijk betaal je er bijna hetzelfde voor.

Vraag je je af je bij het vervangen van je kozijnen of je niet gewoon voor dubbel glas kunt kiezen in plaats van HR++ glas? Dat is makkelijk: je bespaart geen geld door voor gewoon dubbel glas te kiezen. Als je toch nieuwe kozijnen kiest is er vervolgens geen prijsverschil tussen gewoon dubbel glas en HR++ glas.


Verban tocht met tochtbanden

Het is lastig om energie te besparen wanneer je huis tochtig is. Ban de tocht uit je huis door kieren en naden van je ramen, deuren, buitenmuren, zolder, dak, meterkast en kruipluik te dichten om te voorkomen dat warmte lucht naar buiten ontsnapt. Dit kun je doen met tochtband om de kieren dicht te maken rondom deuren, ramen en kruipluiken die open kunnen. Compressieband is geschikt voor naden tot 20 mm in vaste delen, zoals muren en vloeren. Bedek ook je brievenbus met een brievenbusborstel. Laat de kieren onder binnendeuren zitten, die zijn nodig voor goede ventilatie. Bij een gemiddelde hoekwoning/2-onder-1-kapwoning kan de besparing oplopen tot 70m3 gas en €60,- per jaar. (Bron: Milieu Centraal)

Geïnteresseerd in glasisolatie?

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een keuring doen.


Subsidie aanvragen met meer gemak

Als u uw woning gaat verbouwen, isoleren of een apparaat installeert heeft u al genoeg aan uw hoofd. Simpel Subsidie regelt voor € 85,- uw subsidieaanvraag en doet een aantal checks.

Daarmee voorkomt u gedoe en heeft u een hogere kans op uitbetaling van het subsidiebedrag. U betaalt pas achteraf en op basis van 'no cure, no pay', zo loopt u geen enkel risico.
 

Je wordt doorverwezen naar de website van Simpel Subsidie

Andere duurzame oplossingen

Kamer erbij

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

Lees meer Submenu

Behaaglijk gevoel

Spouwmuurisolatie

Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

Lees meer Submenu

Zelf stroom opwekken

Zonnepanelen

Je woning verbeteren kan de waarde ervan verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

Lees meer Submenu

Minder vocht

Bodemisolatie

Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger en wordt warmte beter vastgehouden.

Lees meer Submenu

Warme voeten

Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

Lees meer Submenu

Een extra tuintje

Groendak

Word jij ook zo vrolijk van groene daken? Logisch, want het is een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Én het zorgt voor verkoeling en wateropvang. T/m 30 september krijg je bovendien 15% korting als je via onze installatiepartner een offerte aanvraagt.

Lees meer Submenu