Bodemisolatie

Wil je het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is bodemisolatie in sommige gevallen een duurzame oplossing. Onze installatiepartner Solease helpt je van advies tot en met het aanbrengen van de isolatie. Voor je verder leest, willen we meteen duidelijk maken dat – als je kunt kiezen – vloerisolatie voor meer comfort en een hogere besparing zorgt. Als je zowel vloer- als bodemisolatie neemt, levert dat nauwelijks extra winst op. Kies dus voor één van de oplossingen. Voor vloerisolatie moet je kruipruimte minimaal 35 cm hoog zijn. Hoe pak je het aan? Lees hieronder meer over de mogelijkheden van bodemisolatie en maak je eigen stappenplan.

TIJDELIJKE ACTIE: €100 KORTING PER ISOLATIEMAATREGEL

De energieprijzen bereiken een record dit jaar: de gemiddelde energiekosten per woning zijn bijna €200 hoger geworden. Gelukkig kun je door te isoleren flink op je energierekening besparen. Daarom heeft onze erkende installatiepartner Solease nu een tijdelijke actie waarbij je €100 korting krijgt per maatregel als je dit jaar nog een isolatiemaatregel via ons platform aanvraagt. 


Is jouw kruipruimte juist lager dan 35 cm?

Omdat vloerisolatie dan niet mogelijk is, is bodemisolatie een  goed alternatief. Maar zorg wel dat je óf kiest voor bodemisolatie óf voor vloerisolatie. Als je voor beide maatregelen gaat levert dat namelijk nauwelijks extra winst op. Ga daarom, indien mogelijk, eerder voor vloerisolatie. Misschien is je vloer aan vervanging toe? Een goed moment om voor vloerisolatie te kiezen. Deze maatregel geeft meer comfort en een lagere energierekening dan bodemisolatie.

 

   • Maak je huis comfortabeler
   • Bespaar energiekosten
   • Binnen een dag geregeld zonder verbouwing
   • Landelijke subsidieregelingen
   • Goed voor het milieu
   • Duurzame oplossing

   Hoe werkt bodemisolatie?

   Bij bodemisolatie wordt er een laag isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte aangebracht. Bodemisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet weglekt naar de grond onder je huis. Dit kan dus alleen worden toegepast bij een woning met een benedenverdieping die op de grond staat. Als je in een appartementencomplex woont met een woning onder je zorgt die woning al voor voldoende isolatie.


   Onze materialen

   Onze Woningverbeteraars werken het liefst met EPS-parels, chips of vlokken: ook wel bekend als polystyreen, piepschuim of tempex. Bij bodemisolatie worden deze parels onder luchtdruk op de bodem van je kruipruimte geblazen. De laagdikte is vaak zo’n 35 cm, maar hangt eveneens af van het door jou gewenste comfort en de gewenste isolatiewaarde. Ook kunnen er zakken met EPS korrels of schuimbeton gebruikt worden. Er is dan wel een wat hogere kruipruimte (van minimaal 40 cm) nodig en dan is vloerisolatie een betere keuze. Of je nu voor vloer- of bodemisolatie kiest: beide maatregelen vergen geen verbouwing en zijn binnen één dag gerealiseerd.


   Verban tocht met tochtbanden

   Het is lastig om energie te besparen wanneer je huis tochtig is. Ban de tocht uit je huis door kieren en naden van je ramen, deuren, buitenmuren, zolder, dak, meterkast en kruipluik te dichten om te voorkomen dat warmte lucht naar buiten ontsnapt. Dit kun je doen met tochtband om de kieren dicht te maken rondom deuren, ramen en kruipluiken die open kunnen. Compressieband is geschikt voor naden tot 20 mm in vaste delen, zoals muren en vloeren. Bedek ook je brievenbus met een brievenbusborstel. Laat de kieren onder binnendeuren zitten, die zijn nodig voor goede ventilatie. Bij een gemiddelde hoekwoning/2-onder-1-kapwoning kan de besparing oplopen tot 70m3 gas en €60,- per jaar. (Bron: Milieu Centraal)

   Geïnteresseerd in bodemisolatie?

   Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van (technische) oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte aanbieden voor vloerisolatie. Wil je zeker weten dat deze vorm van isolatie in jouw situatie het beste is, laat dan eerst een isolatie adviseur een keuring doen.

   *Kijk voor de actievoorwaarden op de website van Solease

   Andere duurzame oplossingen

   Warme voeten

   Vloerisolatie

   Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

   Lees meer Submenu

   Behaaglijk gevoel

   Spouwmuurisolatie

   Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

   Lees meer Submenu

   Zelf stroom opwekken

   Zonnepanelen

   Je woning verbeteren kan de waarde ervan verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

   Lees meer Submenu