Isoleer en bespaar op je energierekening

De energieprijzen stijgen hard en deze trend zet zich de komende jaren waarschijnlijk voort. 

Daarom is het isoleren van je woning in veel gevallen een slimme investering waarmee je gunstig op je energierekening kunt besparen.  

Volgens de rekenvoorbeelden van onze partner Milieu Centraal is je woning isoleren vergelijkbaar met een rente tot wel 10% per jaar over je investering! In een gemiddelde hoekwoning kun je per jaar zo’n € 1.900 besparen, wanneer je van geen isolatie naar goede isolatie gaat. 

Via onze installatiepartner Solease ben je verzekerd van een partij met een betrouwbare service en goede voorwaarden.  

Van een expert van onze partner Solease

Onze partners


Spouwmuurisolatie: de makkelijkste en goedkoopste isolatiemaatregel

Wist je dat het isoleren van je spouwmuur de meest gunstige manier van isoleren is? Maar wat is een spouwmuur eigenlijk? Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Is jouw woning tussen 1920 en 1975 gebouwd? Waarschijnlijk heeft jouw woning dan een spouwmuur en kan deze (beter) geïsoleerd worden.  

Spouwmuurisolatie is bovendien een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren! Heb je vragen over specifiek spouwmuurisolatie? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Weet je zeker dat je al spouwmuurisolatie hebt? Doe dan onze 'huisscan' en ontdek wat de beste volgende isolatiestap voor jouw woning is. 

Voordelen spouwmuurisolatie:

 • Minder invloed van stijgende energieprijzen
 • Maak je huis comfortabeler
 • Duurzame oplossing
 • In ongeveer 3,5 jaar terugverdiend
 • Snel geregeld
 • Geen breekwerk of verbouwing nodig
 • Landelijke subsidieregelingen
 • Goed voor het milieu

Wat zijn de kosten ongeveer van spouwmuurisolatie

Bij een hoekwoning betaal je voor spouwmuurisolatie maar ongeveer € 2.400 en bespaar je zo’n € 650 per jaar aan energiekosten (prijspeil 2021). In ongeveer 3,5 jaar heb je de kosten voor spouwmuurisolatie dus terugverdiend! (Bron: Milieu Centraal 

Weet je al zeker dat je spouwmuurisolatie hebt? Doe dan onze ‘huisscan’ en krijg inzicht in wat voor jouw woning de beste volgende isolatiestap is. Bijna elk huis kan (beter) geïsoleerd worden, of het nou spouwmuurisolatie is of dak-, vloer- of glasisolatie. 


Installatiepartner Solease

Onze installatiepartner Solease maakt gebruik van duurzame & technische oplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben. Zij kunnen je een goede offerte bieden voor elke isolatiebehoefte. Weet je niet waar je moet beginnen met isoleren? Laat dan vrijblijvend een adviseur langskomen voor advies op maat door via onderstaande knop een offerte aan te vragen. 

Van een expert van onze partner Solease

Waarom kiezen voor isolatie van Solease? 

 • Vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis  
 • Binnen 4 tot 6 weken geleverd
 • Lokale, ervaren en gecertificeerde installateurs  
 • Duizenden tevreden klanten door heel Nederland 

 


Maak kans op een geïsoleerde spouwmuur

Ben jij een woningeigenaar en zijn jouw muren slecht geïsoleerd? Snak jij in de ochtend naar een kop koffie in een comfortabel warme kamer en mag jouw energierekening wel iets omlaag? Meld je vóór 1 april aan voor de actie van Natuur & Milieu waarbij je kans maakt op één van de drie isolatievouchers ter waarde van €2.000,-* bij Pluimers! Ook als je voor 1 april je spouwmuur laat isoleren kun je deelnemen aan deze actie. Het bedrag wordt achteraf uitgekeerd. 

* Om mee te kunnen doen aan de actie dien je eigenaar te zijn van de woning én minimale leeftijd van 18 jaar te hebben. De isolatievoucher is 2 maanden geldig na bekendmaking van de winnaars. De uitbetaling van de voucher vindt plaats na het isoleren van de spouwmuur door Pluimers. Eventuele extra kosten (bovenop de 2.000 euro) zijn voor eigen rekening. 

Je wordt doorverwezen naar de website van Natuur & Milieu


Subsidie aanvragen met meer gemak

Als u uw woning gaat verbouwen, isoleren of een apparaat installeert heeft u al genoeg aan uw hoofd. Simpel Subsidie regelt voor € 85,- uw subsidieaanvraag en doet een aantal checks.

Daarmee voorkomt u gedoe en heeft u een hogere kans op uitbetaling van het subsidiebedrag. U betaalt pas achteraf en op basis van 'no cure, no pay', zo loopt u geen enkel risico.
 

Je wordt doorverwezen naar de website van Simpel Subsidie

Alle verduurzamingsmaatregelingen

Behaaglijk gevoel

Spouwmuurisolatie

Wil je van die koude muren af en het behaaglijker maken in huis? Dan is spouwmuurisolatie een duurzame oplossing. Over het algemeen is het zo dat een investering in spouwmuurisolatie zich binnen 3 jaar terugverdient (bron: Milieu Centraal). En daarna ga je er meestal goed op vooruit.

Lees meer Submenu

Zelf stroom opwekken

Zonnepanelen

Je woning verbeteren kan de waarde ervan verhogen en je veel geld besparen. Milieu Centraal heeft berekend dat de winst van zonnepanelen vergelijkbaar is met 4% rente op een spaarrekening.

Lees meer Submenu

Kamer erbij

Dakisolatie

Met goede dakisolatie kun je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten besparen. Bovendien kun je van een goed geïsoleerde zolder een mooie slaap- of hobbykamer maken. Deze extra ruimte, evenals de dakisolatie zelf, kunnen bovendien de waarde van je huis verhogen.

Lees meer Submenu

Warme voeten

Vloerisolatie

Wil je van die koude voeten af en het lekker behaaglijk maken in huis? Dan is vloerisolatie een duurzame oplossing. Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren voelt je huis direct veel comfortabeler aan.

Lees meer Submenu

Einde van tocht

Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dus reken af met tocht en condens op de ramen en bespaar meteen ook flink op je stookkosten.

Lees meer Submenu

Minder vocht

Bodemisolatie

Is jouw kruipruimte erg laag of is jouw kruipruimte vochtig? Dan is bodemisolatie vaak een goede optie om uit te voeren. Door isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen wordt de woning en de kruipruimte droger en wordt warmte beter vastgehouden.

Lees meer Submenu