FAQ over spouwmuurisolatie

Je zal ongetwijfeld vragen hebben als het gaat over spouwmuurisolatie. Daarom hebben wij de meestgestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan via deze pagina contact met ons op. We helpen je graag!

TIJDELIJKE ACTIE: €100 KORTING PER ISOLATIEMAATREGEL

De energieprijzen bereiken een record dit jaar: de gemiddelde energiekosten per woning zijn bijna €200 hoger geworden. Gelukkig kun je door te isoleren flink op je energierekening besparen. Daarom heeft onze erkende installatiepartner Solease nu een tijdelijke actie waarbij je €100 korting krijgt per maatregel als je dit jaar nog een isolatiemaatregel via ons platform aanvraagt. 


Wat is spouwmuurisolatie?

Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Niet iedereen kan dit toepassen in zijn huis, want niet ieder huis heeft een spouwmuur. Weet je zeker dat je al een spouwmuur hebt? Doe dan onze 'huisscan' en ontdek wat de beste volgende isolatiestap voor jouw woning is. 

Voordelen spouwmuurisolatie:

 • Minder invloed van stijgende energieprijzen
 • Maak je huis comfortabeler
 • Duurzame oplossing
 • In ongeveer 3,5 jaar terugverdiend
 • Snel geregeld
 • Geen breekwerk of verbouwing nodig
 • Landelijke subsidieregelingen
 • Goed voor het milieu

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Hiernaast vind je een overzicht per bouwperiode voor de mogelijkheden van spouwmuurisolatie. Dit kan in jouw situatie net iets anders zijn, maar het geeft wel een goede richtlijn. Spoiler: als jouw huis tussen 1920 – 1991 gebouwd is, kunnen jouw muren zeer waarschijnlijk (betere) spouwmuurisolatie gebruiken!

  En krijg gratis en persoonlijk advies 

  • Is jouw huis vóór 1920 gebouwd? Dan heb je vermoedelijk geen spouwmuur, en kun je die dus ook niet laten isoleren. Je kunt dan wel extra isoleren door isolatie aan de binnen- of buitenkant van je buitenmuren aan te brengen.
  • Is jouw huis tussen 1920 en 1975 gebouwd? Dan heeft je huis een spouwmuur die wel wat isolatie kan gebruiken. De spouwmuur is namelijk waarschijnlijk niet of matig geïsoleerd, dus valt er bij deze woningen veel te winnen.
  • Is jouw huis tussen 1975 en 1991 gebouwd? Dan heb je waarschijnlijk wel al spouwmuurisolatie, maar is de isolatiewaarde daarvan matig. Ook hier valt dus nog winst te behalen. Je kunt je woning na-isoleren aan de binnen- of buitenkant, maar extra isolatiemateriaal in de spouwmuur kan ook een gunstige oplossing zijn.
  • Is je huis na 1991 gebouwd? Dan heb je al goede gevelisolatie. Extra isolatie van de spouw is dan niet noodzakelijk.

  Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

  Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kun je direct profiteren van de vele voordelen. Ook niet verkeerd: tijdens het aanbrengen van de isolatie kun je in de meeste gevallen gewoon in je huis blijven.


   Wat kost spouwmuurisolatie?

   Bij een gemiddelde hoekwoning betaal je ongeveer € 2.400 en kun je zo’n € 650 per jaar besparen aan energiekosten (prijspeil 2021).* Maar iedere muur is anders, dus de daadwerkelijke kosten van muurisolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komt onze isolatiepartner Pluimers gratis en geheel vrijblijvend bij je langs. Tijdens dit bezoek wordt bepaald of je woning geschikt is voor isolatie. Hoe dat gedaan wordt? Voor spouwmuurisolatie wordt een klein gaatje in de muur geboord om met een speciale camera in de muur te kijken. Zo controleert de adviseur of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft de adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

   * Bron: Milieu Centraal


    Ik heb al spouwmuurisolatie, wat nu?

    Weet je zeker dat je al goede spouwmuurisolatie hebt? Geweldig! Dan is het tijd voor een volgende isolatiestap, zoals vloerisolatie, dakisolatie of isolatieglas. Ook hiervoor krijg je €100 korting per maatregel als je dit jaar een offerte akkordeerd via Woningverbeteraars. Wil je weten wat specifiek voor jouw huis de volgende slimste isolatiestap is? Doe dan onze Huisscan voor advies voor jouw woning of laat gratis en vrijblijvend een adviseur langskomen door een offerteaanvraag te doen. 

     En bespaar dit jaar nog op je energiekosten